tirsdag 27. mars 2012

MYMLETRØYE

er ikke det et herlig ord da dere, riktig et ord å kose seg med.  Som designeren sier - hun har hentet sin inspirasjon fra Mumiverdenens Mymlen og hennes lille datter My og deres blanding av kompromissløshet, sorgløs livsglede og appetitt på eventyr, er denne Mymletrøya tilegnet disse egenskaper.

Jeg hadde store problemer med å forstå oppskriften, men heldigvis fant jeg et bilde inne på Ravelry som viste hvordan ermuttakingen skulle se ut. Deretter gikk det greit helt til jeg skulle begynne å øke etter at jeg hadde satt av til ermene. Da jeg kom til livet oppdaget jeg at jeg hadde gjort det helt feil, økningene skulle egentlig gå i en sirkel rundt og rundt, mens jeg økte fra hver side frem til midten. Da hadde jeg strikket så mye at jeg ikke orket å rekke opp, og ikke tror jeg det gjør så mye for fasongen heller. Jeg er storfornøyd med genseren og dette er et plagg til å bo i. Det er også veldig fin raglanøking etter dette mønsteret, tror den sitter best over skuldrene av alt det jeg har strikket.

Den er strikket i Wollmeise 100% på pinne 2,5 og det gikk med 550 gr, ikke rart det tok tid å bli ferdig.



mandag 26. mars 2012

MEISETUR, en drøm har gått i oppfyllelse !!!

For en fantastisk tur vi har hatt til meiseland. Jeg har gledet meg i lang tid til endelig å få oppleve butikkene og å se alle fargene i RL og det overgikk alle forventninger. Det var som å komme inn i en skattekiste, juvelene lå der pent i hyllene sine og bare ropte etter å bli berørt og elsket. Jeg tror jeg gikk litt amok den første halve time, for det store bærenettet ble fullt på rekordtid. Da var det bare å prøve og roe seg ned litt, slappe av med kaffe i sofaen og bare nyte synet av alt garnet, mens pulsen stabiliserte seg på normalt nivå igjen.

Turen ned gikk kjapt. Vi koste oss med champagne og strikking og hadde det riktig trivelig.
Vi fant toget greit fra flyplassen og inn til München og det tok ca. 45 min. Da var det verre på togstasjonen i München, der var det ikke lett å finne frem. Det var dårlig merket og ikke fant vi noe informasjon, for der holdt de på med å bygge om.
Etter å ha rotet litt, fant vi endelig toget til Pfaffenhofen og det var i ferd med å gå da vi fikk slengt oss på. Vi rakk ikke å løse billett på forhånd, men tenkte at det kunne vi gjøre på toget. Der kom det aldri noen billettør, så vi reiste "gratis". Turen tok en snau halvtime.





Vi gikk fra stasjonen til hotellet, det var kun en kort strekning og været var nydelig. Det var også hotellet, og rommet jeg hadde var flott. Vi var bare inne og leverte kofferten, før vi satte kursen for


målet vårt for reisen. Jeg kjente jeg ble helt skjelven ved endelig å være her.




Valgets kval, tror Sonja har litt problemer med å velge her. Det ble i det hele tatt vanskelig å velge, for egentlig ville vi jo ha med alle fargene.

Her er jeg allerede i gang med å nøste opp garn til et prosjekt. Jeg klarte ikke å velge noe å strikke på før jeg dro, så jeg tok bare med mønster til en barnekjole. Her nøster jeg opp Daisy.











Til slutt så måtte vi gi oss, vi hadde jo hele lørdagen å ta av også og nå hadde vi lyst til å titte litt på Pfaffenhofen. Det var faktisk en koselig liten by med 22000 innbyggere, jeg hadde egentlig innbilt meg at det nærmest bare var et veikryss. Vi klarte til og med å gå oss bort på fredagskvelden :)


Jeg elsker slike tyske "eventyr-hus".


Torget var omkranset av butikker og konditorier med det mest fantastiske bakverk og sjokolader. Her på uteserveringen var vi et par ganger, det var stekende sol fra klar himmel, så vi både øllet og spiste is.


Bassenget på torget "by night".

















Ikke bare er vi glad i meis, Sonja og jeg, vi har også samme interesse for mat, og da mener jeg ikke bare å spise den.


Litt garnfangst. Jeg skal ta nye bilder, for å ta bilder inne på et hotellrom er ikke lett. Iallfall ikke med mitt kamera.

Vi reiste hjem søndag morgen og for å slippe styret med tog og kaoset på togstasjonen, fant vi ut at vi ville ta taxi til flyplassen. Det tok oss ca. 20 min, istedet for 1 1/2 time med tog og var vel verdt det det kostet, som var 80 Eur, men fy hvor fort han kjørte. 170 km/t, da går det unna.

En ting er iallfall sikkert, tilbake til meisemamma skal jeg.

TUSEN TAKK FOR EN FLOTT TUR SONJA

Nå er det litt utpå mandagen og jeg har fått tatt et nytt bilde av meisene mine.


søndag 18. mars 2012

Mobil cover

Tidlig søndag morgen og jeg fikk plutselig slik lyst til å  hekle meg et mobilcover. Jeg har ikke heklet på styggmange år, så det ble et ganske enkelt prosjekt. Brukte noen meiserester, totalt 17 gram.
Knappen ser litt malplassert ut, men det er blitzen som gjør den så blass.


onsdag 7. mars 2012

To-farget jumper

Endelig fant jeg bruksområde for min nydelige Maharani. Den har ligget lenge i skuffen og fristet meg, men så plutselig dukket et mønster opp som var perfekt. Hadde litt problemer med hvilken farge jeg skulle bruke på bolen, men etter litt rådslagning inne på Bølletråden, bestemte jeg meg for lilla. Tror det ble en flott farge til Maharani'n, for det dempet den litte gran. Jeg hadde ikke nok av Eine Kleine Wenig Verrucht så jeg måtte bruke Ballerina på vrangborden.
Toppen er strikket top-down på pinne 3 og det gikk med 315 gr garn Wollmeise Twin. Oppskriften var enkel, det eneste dumme er at toppdelen m/ermer må strikkes frem og tilbake pga annen farge på ermene, og da blir det en skuldersøm som må sys sammen etterpå. Heldigvis så hadde jeg såpass fargesprakende garn på ermene slik at sømmen ikke synes, men jeg vet ikke om jeg hadde fått den pen med et ensfarget garn. Det holdt med 1 fedd av Maharani, har bare igjen to bittesmå nøster og jeg må si jeg elsker de små nøstene jeg får igjen. Nå har jeg 3 glasskrukker fuller med slike smånøster.




Nå mangler jeg bare å få tak i 2 knapper som passer og sy fast på kragen, men kjenner jeg meg selv rett så blir den nok knappeløs i lang tid fremover

Mønsteret fant jeg i Vogue Knitting Vår/sommer 2009

søndag 4. mars 2012

En lykkelig jente

Det var ei som ble veldig glad når hun fikk kjolen og den passet perfekt. Siden humøret var på topp så måtte bestemor bare ta noen bilder.






Atter en kjole....

Som dere sikkert har fått med dere så elsker jeg å strikke kjoler, både til meg selv og til den vesle prinsessa vår. Denne gang fant jeg mønsteret i Sandnes Sisu Barn 1201. Det var faktisk en tysk brevvenninne som gjorde meg oppmerksom på den.

Kjolen er strikket i Wollmeise 100% på pinne 2,5 og det er brukt 5 forskjellige farger. Dette garnet er faktisk helt perfekt til barneklær, ikke klør det og det kan vaskes i maskin og beholder kvaliteten like godt.
Det gikk med totalt 275 gr garn til denne kjolen/tunikaen og den er strikket i str. 6 år pga av at jeg gikk ned et nr i pinnestørrelse.






Så vil jeg bare ønske dere alle en flott søndag og samtidig takke for alle de koselige kommentarene jeg får. De blir satt stor pris på.