torsdag 28. juli 2011

Tunika (22)

Tunika'n  Like'n it kan absolutt anbefales. Det var et veldig godt mønster og flott fasong, iallfall for de som liker A-fasong. Kjapp å strikke var den også og selvfølgelig topdown.
Strikket i Wollmeise Twin i fargene Ebenholz og Gonzales. Jeg hadde ikke mer Gonzales enn at det gikk til forstykket og ermene så til stripene nede måtte jeg bruke Sanguinella. For at det ikke skulle bli for stor kontrast med den rødfargen så tok jeg noen striper med en gulspraglete innimellom. Hva den heter vet jeg ikke.
Totat gikk det med 440 gr garn og den er strikket på enten pinne 3,5 eller 4. Glemte helt å notere meg pinnestørrelsen.




Nå har jeg også undskyldning til å kjøpe meg et par bukser, for denne kommer jeg til å bruke mye og jeg har ingenting som passer i fargen, selv om jeg  elsker sjokoladebrunt.

mandag 25. juli 2011

Sjalskløna går nye veier

Av en eller annen grunn  får jeg ikke til å strikke sjal, selv de enkleste blir helt feil. Så da jeg kom over dette mønsteret på et skjerf fant jeg ut at jeg ville prøve om jeg fikk det til. Det skulle da bli mitt aller siste forsøk på å få til noe i likheten med lace. Merkelig nok gikk det som en lek. Hadde ikke noe problemer i det hele tatt. Midtstykket ble strikket først og så skulle kanten rundt strikkes etterpå. Det var kjempeartig å strikke kanten og det gikk utrolig raskt også.
Mønsteret heter Celes av Jared Flood. Jeg strikket det i det herlige garnet Silkeull fra Nøstebarn, et helt perfekt garn for dette prosjektet. Brukte 102 gr på pinne 4. Garnet kjøpte jeg hos MorGrethe i Brumunddal.



mandag 11. juli 2011

Delancey cardigan (21)

Så ble da denne også ferdig. Fant mønsteret på Ravelry i fjor høst og likte den straks. Det ble imidlertid liggende helt til nå i vår, for jeg klarte ikke å bestemme meg for hvilket garn. Til slutt fant jeg ut at jeg skulle prøve Cashmerino DK fra Debbie Bliss. Det var i tynneste laget så jeg gikk for den største størrelsen og pinne nr. 4. Egentlig skulle den vært strikket på pinne 5. Til tross for største størrelse, så ble den i snaueste laget, men siden jeg sjelden knepper igjen en jakke så tror jeg den blir brukbar. Den ble herlig myk iallfall, det er et utrolig deilig garn. Håper det holder i vask også.
Garnforbruk, ca. 450 gram.
Jakken er strikket i ett og ermene er strikket ovenfra og ned, så nå er jeg mester i w&t.