søndag 28. februar 2010

Votter Jared Flood

Da rakk jeg jammen å bli ferdig med februaroppgaven også.
Vottene “Green Autumn” av Jared Flodd. Masse forskjellige flettinger og knuter og jeg vet ikke hva.
Vottene er strikket i Vollmeise på pinne 2,5. Jeg forbannet garnet og holdt på å gi opp mer enn en gang mens jeg strikket, men se så flotte de ble. Synes det er en alldeles skjønn farge og se de flotte sjatteringene. Jeg har etterhvert som jeg har strikket engelske mønstre funnet ut at de er flotte å strikke etter. Mye mer detaljerte og med mange flotte finesser som jeg ikke har funnet i norske mønstre.
Mønsteret er fra Vogue Fall 2008.
votter 002  votter 025
votter 029 votter 023

Jeg har i dag også hatt besøk av min lille prinsesse.
Først måtte vi lage en kake. Hun fikk en mixer og den måtte vi prøve. Kakket oppi et egg, men det gikk ikke så greit, derfor stekte vi kake av det istedet.

votter 010 votter 015 votter 016
Og hvem trenger leker når bestemor har så spennende verktøykasse.
 votter 011 
Vi har kost oss skikkelig i dag.

torsdag 25. februar 2010

Odette ferdig

For en flott oppskrift. Alt stemte overens og oppskriften var enkel å forstå.


Garnet jeg brukte, Nepal fra Drops, passet perfekt til denne oppskriften. Ikke lett å se om ting stemmer når ermene og bærestykket er strikket i ett. Jeg var nøye med å følge målene på oppskriften, men felte inn en maske i hver side på nest siste pinne på bak- og forstykket og da passet det akkurat.
Den eneste jeg har å bemerke  er at ernene ble litt korte, 42 cm., (jeg har vel kanskje litt lange armer),  men da blir det fint å bruke pulsvanter til.


Strikket på pinne 5. Garnforbruk 750 gr.




Da er mitt påmeldte OL-prosjekt i havn, eller over målstreken er vel mer korrekt.


Jeg har også funnet nettsiden til Verena knitting og der er det masse mønster. Det var Safansax på Hobbyboden som linket dit. Selv har jeg ikke tenkt så langt som å søke etter Verena på nettet.  Jeg så modellen på Ravelry og ilte inn på eBay for å få kjøpt bladet.

Dette er da samtidig mitt plagg nr. 11 i Plagg På Plagg alongen.

søndag 21. februar 2010

Odette

Noe så merkelig. Nå har jeg målt igjen og nå ser det ut til at alt passer. Skjønner ikke hva jeg holdt på med i går kveld.

Odette vokser og må rekkes opp

Da har jeg kommet frem til ermestrikkingen. Er vel nå snart halvveis og det ser litt rart ut. Åpningen midt på erme er til halsen. Har aldri strikket på denne måten før, så monteringen skal bli spennende.




Dette bildet ble tatt etter 1.omg. hopp i går kveld. Jeg fortsatte å strikke mens jeg så på TV, glad og fornøyd. Det gikk jo veldig bra med meg. (ikke med sporten da). Da jeg skulle maske sammen på andre siden av halsen, kom jeg plutselig på at jeg kanskje skulle måle, og bra var det.
Halsen ble helt feil plassert selv om jeg fulgte mønsteret nøyaktig. Hadde jeg ikke blitt så opptatt av det som skjedde på TV, hadde jeg selvfølgelig målt underveis. Nå må jeg rekke opp igjen en hel kvelds strikking og det er skikkelig pytong. Heldigvis er garnet godt å strikke av.
Dette er faktisk andre gang jeg må rekke opp igjen pga at jeg har fulgt med mer på TV enn på det jeg strikker, så kanskje jeg er litt interessert i sport allikevel,.

Ha en flott søndag.

mandag 15. februar 2010

OL strikk

Det er utrolig hvor mye en får gjort når det er sport på TV 24 t i døgnet. Det sier jo også litt om hvor interessert jeg er i sport.
Jeg har strikket ferdig bakstykket på OL-genseren min og jeg tror den blir nydelig. Til å begynne med så den veldig stor ut, men nå begynner jeg å bli redd den blir for liten til meg. Er også snart halvveis på forstykket. Mønsteret er veldig godt å strikke etter og garnet Nepal begynner jeg så smått å like.

 

Jeg er også kommet ganske langt på reinsdyrgenseren. Der ombestemte jeg meg litt med hensyn til farge. Hadde tenkt å ha grå reinsdyr, men da jeg kom så langt som til borden syntes jeg grått ble litt for mørkt. Jeg fant derfor noe Rowan garn jeg hadde liggende og da ble det plutselig rosa reinsdyr. Det ble kanskje litt sukkersøtt, men jeg er veldig glad i rosa så det får stå sin prøve.

 

Jeg ønsker dere alle en flott OL uke.

lørdag 13. februar 2010

karneval

Det har vært karneval i barnehagen til mitt yngste barnebarn og da måtte bestemor sy en drakt, vet du. Jeg synes det er veldig moro å sy karnevalsdrakter. Da kan jeg bare sy i vei og ikke være så nøyaktig. Se så fin hun ble.

 

Er hun ikke fin.
Ha en flott helg alle sammen.

mandag 8. februar 2010

Kanskje jeg skulle vise frem de nye prosjektene mine. Det er jo ikke alle som er på Ravelry.
Denne genseren startet jeg på på lørdag. Strikker i Bris og er veldig spent på resultatet.
 
  
Så langt er jeg kommet på den.
Og så var det vottene jeg sliter slik med. Nå går mønsteret greit, men hvis jeg må ta opp igjen noen masker er garnet helt forferdelig. Deler seg i tynne tråder for det minste. Men fargen er jo rett og slett lekker.

 

Til slutt bilde av genseren jeg skal strikke under OL-alongen. Gleder meg til å begynne på den for jeg skal prøve Drops sitt nye garn Nepal.

lørdag 6. februar 2010

Nye prosjekter

God morgen kjære bloggvenner.
Nå har jeg drevet og knotet over et par votter den siste uka, så nå er jeg bittelitte granne lei. De blir veldig fine, det er ikke det, men jeg har nok valgt feil garn til mønsteret. Synes ikke det er noe godt å strikke av i det hele tatt. Hvilket garn det er, nei si det. Det kommer jeg tilbake til når vottene er ferdige.

I dag skal jeg ta en tur til garnbutikken og handle inn garn til minst to gensere, Den ene skal være OL-genseren og den andre skal jeg kose meg med frem til OL begynner. Dette er OL-genseren og dette er den andre.
Jeg kjøpte et strikkeblad på eBay nå nylig, Verena winter 2010, og der var det mye fint. Begge disse modellene er fra det bladet. Tenkte jeg skulle sjekke om det nye garnet fra Drops er kommet i butikken. Tror det vil passe fint til OL-genseren. Å som jeg gleder meg til å få noe nytt på pinnene.

Ha en flott helg alle sammen.

mandag 1. februar 2010

Engelske ord og uttrykk

Fysjameg, i dag var det -27 grader igjen da jeg våknet. Trodde vi var ferdige med denne sprengkulda nå.
I går måtte jeg på nettet igjen å lete opp et engelsk strikkeuttrykk. Det er stadig noe jeg ikke forstår, selv om jeg har strikket ganske mye etter engelske oppskrifter nå. Da kom jeg over denne siden her. Den er kjempefin, både med skriftlig forklaring og med videoforklaring samt en del andre ting som jeg ikke har sett så nøye på ennå.
Jeg anbefaler deg å lagre denne, for selv om du ikke har tenkt å strikke etter engelsk oppskrift, så sitter du plutselig der med et fantastisk prosjekt du har lyst til å strikke. Jeg kommer ihvertfall til å ha stor nytte av den.

Ønsker dere alle en fin uke.